Eğitimin Dijital Yolculuğu – 7 – 2022

Yedincisini düzenlediğimiz Eğitimin Dijital Yolculuğu etkinliğinde Apple Seçkin Eğiticileri ve özel konuklarımız ile 18 Haziran 2022 tarihlerinde "Eğitimde Erişilebilirlik" başlığı altında ilham verici yeni öğretme fikirlerini eğitimcilerle buluşturduk.


ETKİNLİK TAKVİMİ

18 Haziran 2022

Saat: 10:00
Açılış & Showcase

Kurtuluş TOPTAŞ
Hakkı ÖZKARAKAŞ
Güner GÜLER DALKIRAN
Atıl ÇELİK

Apple Seçkin Eğitimcilerinin (ADE) derslerinde kullandıkları yaratıcı etkinlik örneklerini paylaşacakları bu oturumda yerinizi ayırtmayı unutmayın.

youtube-icon

18 Haziran 2022

Saat: 11:00
1. Bölüm 1. Oturum
Apple Cihazlarını Dokunmadan Kullanalım

Ece ERDENİZ
Yade BALKAYA
A.Akif ÜLGER

Apple cihazlarının “Erişilebilirlik” bölümünü hiç incelediniz mi? Sırf estetik bir merakla "Renkleri Tersine Çevir" özelliğini kullandınız mı? Ya da yanlışlıkla "Voice Over" özelliğini açıp "Ben ne yaptım, şimdi nasıl kapatacağım?" diye düşündünüz mü? Erişilebilirlik bölümü kullandığımız cihaza bambaşka bir yerden bakmamıza imkan sağlıyor. Bu oturumda bir çok kullanıcının işlevsel olarak kullanmakta zorlandığı özelliklere kısaca bir göz atacağız. Ardından "Denetimli Erişim" ile neler yapabileceğimizi ve yardımcı araçlar ile Apple teknolojilerini harmanlayarak cihazlarımızı alternatif iletişim cihazlarına nasıl dönüştürebileceğimizi deneyimleyeceğiz.

youtube-icon

18 Haziran 2022

Saat: 12:00
1. Bölüm 2. Oturum
Başka Bir Bakış Açısı ile "Okuma"

A.Akif ÜLGER
Yade BALKAYA
Ece ERDENİZ

"Bugüne kadar "Keynote"u bir sunum aracı olarak mı düşündünüz? Gelin birlikte Keynote'ta okuma öğretiminde öğrenciye özel içerikler oluşturulabilir mi, bir bakalım.
Eğitime bakışın sürekli değiştiği ve geliştiği bu dönemde öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına yönelik içerikler oluşturmak oldukça ön plana çıkıyor. Biz de bu oturumda Keynote'u farklı uygulamalarla sentezleyerek okuma öğretimine yeni bir bakış açısı kazandıracağız."

youtube-icon

18 Haziran 2022

Saat: 13:15
2. Bölüm 1. Oturum
Alternatif İletişim Yollarını Etkileşimli Bir Kitapla Öğrenelim Mi?

Yade BALKAYA
A.Akif ÜLGER
Ece ERDENİZ

Bir kitap oluştururken sadece kelimelere mi ihtiyacımız var? Hiç sanmıyoruz! Alternatif iletişim yollarını öğrenmek için çıktığımız yolda kitaplarınıza video ve ses eklemeye hazır olun. Üstelik bu kitabı istediğiniz her an okuyabilir, dinleyebilir ve dönüştürebilirsiniz. Bu oturumla Book Creator'da oluşturduğumuz içerikleri erişilebilir hale getirmeyi birlikte deneyimleyeceğiz.

youtube-icon

18 Haziran 2022

Saat: 14:15
2. Bölüm 2. Oturum
Erişilebilirlik Özellikleri ile Hazine Oyunu Tasarımı

Atıl ÇELİK
Hakkı ÖZKARAKAŞ

Apple cihazlarının erişilebilirlik özelliklerini hayatımızı kolaylaştırmak için kullanmak yanında derslerimizi planlayabileceğimiz birer araç olarak da kullanabiliriz. Çoğu zaman ek yazılımlar arayıp zaman kaybetmemize neden olan sorunları Apple cihazlarımızda dahili olarak yer alan özellikleri kullanarak çözmek mümkün. Bu çalışmamızda bu özellikleri giriş/çıkış bileti ya da ara değerlendirme olarak nasıl kullanabileceğimizi göreceğiz.

youtube-icon

18 Haziran 2022

Saat: 15:15
2. Bölüm 3. Oturum
Erişilebilir Kodlar

Kurtuluş TOPTAŞ
Güner GÜLER DALKIRAN

"Kodlama, tüm öğrencilerin teknoloji odaklı bir gelecekte başarılı olmalarına yardımcı olmak için temel bir beceridir. Yaratıcılığı ve problem çözme becerilerini geliştirir.
Apple, teknolojinin herkes tarafından erişilebilir olması gerektiğine ve tüm öğrencilerin kodlamayı öğrenme fırsatını hak ettiğine inanır. Swift Playgrounds'u yaratırken erişilebilirliği de göz önünde bulundurmuştur. Swift Playgrounds, iPad'de yerleşik olarak bulunan VoiceOver'ın yanı sıra Büyütme, Büyük Metin ve Anahtarla Denetim'i destekler; böylece görme engelli, görme bozukluğu olan veya fiziksel ya da motor kısıtlamaları olan öğrenciler de kod yazmayı öğrenebilir.
Bu oturumda erişilebilirlik özellikleri ve dokunsal grafiklerle kod yazmayı nasıl öğretebileceğimize göz atacağız.
#HerkesKodYazabilir"

youtube-icon
ETKİNLİĞE KAYDOL